Budapesti könyvelőiroda

Budapesti könyvelőiroda, könyvelő, könyvelés

2016. október 25. - Privát Béla

stelma_nagy.png

Könyvelő iroda Budapest

 

A jó könyvelő aranyat ér! Na de milyen?

A könyvelő kiválasztása egy kicsit olyan, mint a zsákbamacska. De azért van néhány szempont, ami sokat segíthet benne.

Milyen a jó könyvelő? Az MKOE alelnöke, Ruszin Zsolt adószakértő szerint az a jó szolgáltató, aki hivatásszerűen könyvel. Amit nem ajánl: olyan irodával szerződni, ahol a vezető maga nem könyvelő, csak egy üzletember.

A könyvelő akkor rossz, ha nem az ügyfél érdekeit tartja szem előtt. Számos olyan tényező van, ami a könyvelő számára egyértelmű, az ügyfél számára meg nem. És ha a könyvelő nem kérdez rá ezekre, akkor nem fog kiderülni, hogy mi állna az ügyfél érdekében. Ezért mondta az adószakértő, hogy a jó könyvelő sokat kérdez.

Kifejezetten támogatja azt az újfajta felállást, hogy a kisebb könyvelő-vállalkozások probléma esetén szakértőtől kérjenek segítséget. Szerinte ezt kifejezetten piros pontot ér. Bérszámfejtés

A példa kedvéért itt egy budapesti könyvelő, illetve könyvelőiroda, mi hasonlóan gondolkodik.

Az is fontos, hogy a könyvelő, vagy a könyvelőcég munkatársai képezzék magukat, hogy lépést tartsanak a változásokkal. És nem árt, ha szakosodnak is. Aki hivatásszerűen végzi a tevékenységét, annál ez alapdolog, mert hosszú távra tervez, készül azokra az időkre is, amikor az esetleges hibákkal is együtt kell majd élni. Mert hibák lehetnek – steril, hibátlan könyvelés nem létezik Ruszin szerint. 

Ezért is szükséges, hogy a könyvelőnek legyen felelősségbiztosítása, olyan, amely néhány millió forintot térít. Ismerje meg a KATA adózás lehetőségeit.

És szerződés is kell – az adószakértő szerint a megállapodás érthető legyen, és ne túl hosszú. Nem véletlen, hogy az apró betűs, bikkfanyelven fogalmazott banki papíroktól is feláll a hátunkon a szőr – a könyvelőnél se béküljünk meg ilyesmivel.

A díj pedig akkor lehet korrekt, ha hozzá van kötve az elvégzett szolgáltatáshoz. Ha valaki átalánydíjas, az nem biztos, hogy arányban lesz az elvégzett munkával. A túlzottan alacsony ár pedig veszélyes, akár az olcsó hús.

Óvna a nagyon sokat hirdető ügyfélvadász könyvelőktől is – viszont úgy véli, az ismerős vállalkozóktól kapott ajánlásokra érdemes odafigyelni. Keresse a legjobb könyvelőiroda székhelyét !

Vízszerelés Budapest
Fűtésszerelés Budapest
Gázszerelés Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesti-konyveles-konyveloiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr811837261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.