Budapesti könyvelőiroda

Budapesti könyvelőiroda

Budapesti könyvelőiroda, könyvelés ezeken a szakterületeken: Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás, ingatlan felmérés

2016. október 25. - Privát Béla

stelma_nagy.png

Könyvelő iroda Budapest

 

A jó könyvelő aranyat ér! Na de milyen?

A könyvelő kiválasztása egy kicsit olyan, mint a zsákbamacska. De azért van néhány szempont, ami sokat segíthet benne.

Milyen a jó könyvelő? Az MKOE alelnöke, Ruszin Zsolt adószakértő szerint az a jó szolgáltató, aki hivatásszerűen könyvel. Amit nem ajánl: olyan irodával szerződni, ahol a vezető maga nem könyvelő, csak egy üzletember.

A könyvelő akkor rossz, ha nem az ügyfél érdekeit tartja szem előtt. Számos olyan tényező van, ami a könyvelő számára egyértelmű, az ügyfél számára meg nem. És ha a könyvelő nem kérdez rá ezekre, akkor nem fog kiderülni, hogy mi állna az ügyfél érdekében. Ezért mondta az adószakértő, hogy a jó könyvelő sokat kérdez.

Kifejezetten támogatja azt az újfajta felállást, hogy a kisebb könyvelő-vállalkozások probléma esetén szakértőtől kérjenek segítséget. Szerinte ezt kifejezetten piros pontot ér. Bérszámfejtés

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás, ingatlan felmérés

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás, ingatlan felmérés

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás és ingatlan felmérés

A példa kedvéért itt egy budapesti könyvelő, illetve könyvelőiroda, mi hasonlóan gondolkodik.

Az is fontos, hogy a könyvelő, vagy a könyvelőcég munkatársai képezzék magukat, hogy lépést tartsanak a változásokkal. És nem árt, ha szakosodnak is. Aki hivatásszerűen végzi a tevékenységét, annál ez alapdolog, mert hosszú távra tervez, készül azokra az időkre is, amikor az esetleges hibákkal is együtt kell majd élni. Mert hibák lehetnek – steril, hibátlan könyvelés nem létezik Ruszin szerint. 

Ezért is szükséges, hogy a könyvelőnek legyen felelősségbiztosítása, olyan, amely néhány millió forintot térít. Ismerje meg a KATA adózás lehetőségeit.

És szerződés is kell – az adószakértő szerint a megállapodás érthető legyen, és ne túl hosszú. Nem véletlen, hogy az apró betűs, bikkfanyelven fogalmazott banki papíroktól is feláll a hátunkon a szőr – a könyvelőnél se béküljünk meg ilyesmivel.

A díj pedig akkor lehet korrekt, ha hozzá van kötve az elvégzett szolgáltatáshoz. Ha valaki átalánydíjas, az nem biztos, hogy arányban lesz az elvégzett munkával. A túlzottan alacsony ár pedig veszélyes, akár az olcsó hús.

Óvna a nagyon sokat hirdető ügyfélvadász könyvelőktől is – viszont úgy véli, az ismerős vállalkozóktól kapott ajánlásokra érdemes odafigyelni. Keresse a legjobb könyvelőiroda székhelyét !

Vízszerelés Budapest
Fűtésszerelés Budapest
Gázszerelés Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesti-konyveles-konyveloiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr8711837261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása